Λοιπόν; Τι σκέφτεστε;

– Τίποτα, του λέω, απλώς παρακολουθώ τη ροή των σκέψεων στο μυαλό μου.
– Και… Είναι ευχάριστη ασχολία αυτή; μου λέει.
– Άλλοτε ευχάριστη, άλλοτε δυσάρεστη.
– Μάλιστα… Και βγαίνει κανένα συμπέρασμα;
– Από ποιον;
«Πλούσιος είναι αυτός που διαθέτει ελεύθερο χρόνο» λένε. Για κάποιον λόγο πάντα αισθανόμουν ότι έχω ελεύθερο χρόνο. Ο ελεύθερος χρόνος λοιπόν… Χρειάζεται να έχεις ένα «περίσσευμα» για ν ασχοληθείς με την Ποίηση... ένα περίσσευμα χρόνου με την έννοια ενός υ π α ρ ξ ι α κ ο ύ περισσεύματος… που, μάλιστα, θέλεις να δώσεις...
Ο Ηλίας Μπούσιος σπούδασε μαθηματικά και ξένες γλώσσες. Άρχισε να γράφει ποίηση απ’ την εφηβεία του. Έχοντας ταξιδέψει αρκετά, σπουδάζοντας το βιβλίο του εαυτού του και του κόσμου κι έχοντας δοκιμαστεί σε πολλά επαγγέλματα, βρήκε τον δρόμο του και τον λόγο της ύπαρξης του στην ποίηση. Συμμετείχε στην ανθολογία Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση και στη Φιλολογική Πρωτοχρονιά του 2021. Αυτή είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή
Η ποίηση χρησιμοποιεί τη ποιητική φόρμα για να δημιουργήσει συγκίνηση. Απευθύνεται στο συναίσθημα και στην νόηση βάζοντας τον αναγνώστη να ταξιδέψει. Να μπει μέσα σε ένα καράβι σκέψεων, συναισθημάτων, ιδεών αποκτώντας βιωματική σχέση με την ζωή. Η ποίηση του Θα συναντηθεί στην δημιουργική αναζήτηση του γίγνεσθαι, της καθημερινότητας αλλά και στο όνειρο. Ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει μέσω της τέχνης, μέσω ουσιαστικά της εσωτερικής ανάπτυξης του, τον κόσμο, αλλάζοντας βέβαια σιγά σιγά τους γύρω του και τελικά τον ίδιο του τον εαυτό! Η τέχνη είναι ένα ταξίδι ελευθερίας, αυτογνωσίας και ουσιαστικής παρουσίας μας πάνω σε αυτήν την γη!
Η Νίκη Τριανταφυλλίδη από την αρχή της καλλιτεχνικής της ζωής υπήρξε ανήσυχο και ανατρεπτικό πνεύμα. Με μεγάλη πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο, με σκηνοθέτες και ηθοποιούς να ακουμπούν τα όνειρα τους και τις εμπνεύσεις τους στην δική της υποκριτική δεινότητα.
Στο σημερινό άρθρο έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον Καθηγητή Κινηματογράφου και Θεάτρου, σκηνοθέτη, σεναριογράφο, παραγωγό, αρθρογράφο, συγγραφέα και ποιητή, Χρήστο Ν. Καρακάση, τον οποίο και ευχαριστώ για την τόσο περιεκτική του συνέντευξή!
Ας γνωρίσουμε λοιπόν την προσωπικότητα του δημιουργού: